Feeds:
Posts
Comments

Archive for February, 2007

Rabu Yang Memalukan!

Arrgghh malunyer pagi rabu ni…hari ni aku naik lrt bahagian blakang skali…lepas lalu stesen klcc aku pun dapat berdiri dengan selesa dan dapat pegang kat pemegang bagi org2 yg berdiri tu…mula2 normal jek..ade dua pemegang kat ctu..org2 lain yg berdiri xnak pegang pemegang tu..pelik gak..train pun gerak….dekat2 nak sampai ampang park, train pun brake la..cam biase inersia die tinggi mesti kene bertahan kat pemegang…tibe2 pemegang tu bergerak ke depan..aaaaa aku nak terjatuh aku pun dengan bergaya cepat2 sambut pemegang yg satu lagi…zupp!!!ceh pemegang yg ni pun lus gak…aaaa…maka tertonggek-tonggek aku menahan inersia…”Hahahahahahahaha” kedengaran berkumandang gelak ketawa org2 yg dikenali menggelakkan aku…uuuuuuu malunyer….siot tol…TAMAT

Here come the great spoiler again!!!!

Heroes 17 adalah episod ygt terbest dalam byk2 episod bagi aku…segala2nye terbongkar…segala syak wasangka yg ditimbulkan dalam episod2 yg sebelumya berakhir dalam episod ni…episod2 sebelum ni cube menggambarkan yg ayah claire adalah org yg bertanggungjawabmenghasilkan makhluk2 mutasi tersebut…rupe2nyer bapak claire adalah org yg sangat mulia…segala2nye didedahkan dalam episod ni…boleh dikatakan episod kali ni episod tangkap nangis..lepas claire baru jek dapat tahu bapak die cube slamatkan die slame ni, bapak claire terpakse ditembak dengan rela hati…episod tamat..DAMN!,xsabar nak tgk episod seterusnye..nak kene jumpa doraemon ni…mintak gune laci nobita travel mase g minggu depan amek episod seterusnyer..:P

Read Full Post »

Wahai rakan2ku…ade yg online..ade yg xonline..tp, due2 same..senyap jek..bz beno nampaknyer…aku je pulak yg x bz…bosannyer aku kt opis hr ni xde mende nk buat..mehla kite berchatting…hmm nak masuk “room” cane eh?aku xexpert mende alah ni…tp rase nak berchatting…bosan…isk..isk..

Read Full Post »

Prison Break S02E17 : Bad Blood

Hmmm..aku rase tajuk cite kali ni kurang sesuai ngan jalan cite..walaupun “bad blood” ni mengisahkan bagaimana theodore t-bag jadi jahat disebabkan oleh kejahatan daripada bapaknya (jahat secara turun-temurun), tp ape yang pasti menggamit penonton adalah theodore t-bag menangis teresak-esak kerana cintanya bertepuk sebelah tangan..sepatutnya tajuk cite ni “cry me a river”..buat pertama kali theodore t-bag menangis…theodore t-bag telah bertaubat nasuha di atas segala kejahatan yang telah dilakukannya….buat pertama kalinya dia tidak membunuh org yg telah menyakitkan hatinya…

Heroes S01E16 : Entah

Hiro Nakamura telah membuat keputusan untuk berpisah dengan Ando dan menghantarnya pulang…akhirnya Hiro akan bersendirian…isk isk isk…

Author : abeming
Ambition : The GREAT Spoiler

Read Full Post »

TAMAT…

Post Edited By : abeming

Pengisytiharan : Tamatnya Perang Saraf
Tarikh : 21/02/2007
Jam: 11:11AM

Penerangan : Peperangan saraf antara abeming dgn ******* telah ditamatkan kerana hasil yg diperolehi telah lari dari landasan tujuan perperangan. Post yg sebelumnya hanyalah luahan perasaan semata-mata di atas kegagalan objektif peperangan. Sekian, harap maklum…

Read Full Post »

Jumaat Yang Pilu…

Hari ni hari jumaat mcm biase kuar lunch kul 12.30 masuk kul 2.30..hmm hr ini ubah menu xmkn ikan pari, aku makan paru2 lembu goreng dgn sotong masak merah..ulam bayam chelor…RM6.70..mahal skit..biase lunch xlebih RM5…teman mkn aku hr2 adalah Soh Lee Chi..bdk practical…

Habis mkn mcm biase aku terus g masjid dan Ah Soh naik opis…sampai masjid klcc dlm kul 1.09..xjauh pn..jln kaki xsampai 5 minit..mcm biase smpi2 amek air smayang duk dalam masjid dgr ceramah sbelum khutbah…

Hari ini khutbah dalam BI lg…phm skit2 je…yg ceramah dlm BM…boleh la paham…ceramah psl adab2 memberi/menjawab salam…lepas azan pertama org solat sunat rawatib…tp aku cam biase la..iman nipis kulit bawang bahagi 1000..duduk jelah rehat..

Kemudian azan kedua…pastu khutbah pun start…mase khutbah pertama nak habis…tetiba badan aku rase panas2 terus jd miang…hmm ni tanda2 nak hujan…pastu langit pn redup…suasana dalam masjid jd sejuk skit..dapat rase angin lalu dgn perlahan2..

Sedang enak diulit angin…ALAMAK kalau hujan habis la kasut aku kat luar…tetiba je dalam hati berbisik2 “ala cpt la khutbah habis..kang xsempat hujan..”..hmm dari akhir khutbah pertama masuk khutbah kedua aku asyik duk pikir pasal kasut..kejap2 pandang blakang tgk keadaan cuaca di sbelah kasut…

Kemudian solat jumaat pn bermula…hmm xkusyuk langsung…asyik terpikir psl kasut…IMAM baca surah panjang plak..maka berbisik2 lh hati aku..”ala baca surah panjang la pulak..alahai xsempat la ni..”…habis je solat..cam biase baca doa sendri2…org lain dh cpt2 bgn balik opis…

Nasibla hujan xturun..nak djadikan cerita, habis je solat jumaat cuaca panas balik..hmmm syukur..habis baca doa terus aku pegi kat tempat aku letak kasut aku…

Sampai je kat sana..toleh kanan toleh kiri..AIK!!!!Mana kasut aku…dalam hati..cari punyer cari xjumpe..hmm mmg sah hilang..aku pon termenung kat tangga masjid tunggu org habis balik nak amek selipar2 yg xbertuan..

Aku sms supervisor aku & echos…cakap kasut hilang…ntah pape kasut hilang pon nk ckp kt diaorg..heheh blur sbenanyer..tu yg sms gak tu…hmm penyelesaiannya aku pinjam selipar drpd penjaga kasut berbayar..mmg diaorg dah standby rupenyer..

Hmm aku masuk opis pki selipar jepun..malunyer…

MORAL : Jangan sesekali salahkan IMAM yg baca surah panjang walaupon kasut bakal basah kene hujan…semua tu ketentuan Allah S.W.T…jgn sia2kn solat, tgklh akibatnyer…sbg balasan kat dunia Allah S.W.T dah jadikan kasut aku sbg rezeki utk org lain…

Aku halalkan…

Ya Allah Ya Tuhanku…ampunkanlah dosa2ku…Amin

Read Full Post »

Akhirnya berjaya aku cari typing reference ni..xtau la plak kalo korang mmg dh ade..tp sape2 yg blum ade bleh rujuk kat cn..ni website die http://library.thinkquest.org/18709/data/keys.html sila la practice slow2..biar sampai mahir..nanti dh mahir org tgk kita menaip mesti kagum..tp susah gak..aku try dah..kekok gile..tp xpe..BERUSAHA…aku ada buat dalam bentuk pdf…sape2 nak aku boleh bagi kat ym…wokeh ini sahaje untuk hr ni..sekian..

Read Full Post »


Perempuan…

Dan Kasut Tumit Tinggi…

Ku tertanya2 apelh yg best sgt pki kasut tumit tinggi….knapelh wanita2 suke pki kasut tumit tinggi sedangkn ia boleh membawa padah di tangga2 atau escalator2…

Kisah2nya :

1. Aku g jalan2 low yat tgk demo windows vista baru2 ni..tibe2 ader sorang pompuan pki kasut tumit tinggi tergelincir lalu jatuh menjunam menggelongsori tangga…fuhhh habis kulit betisnya terkoyak gare2 nak bergaye..

2. Yg ni berlaku acap kali dah..dkt tangga2 dan escalator2 stesen lrt…ramai yg tersembam pki kasut tumit tinggi…..yang tumit halus2 la…

Hmm apelh yek pekdahnya wahai wanita2????? (Saje je nak membebel..jangan mare…)

Read Full Post »

Older Posts »