Feeds:
Posts
Comments

Archive for April, 2007

Confirmation

Setelah 3 bulan menunggu maka hari ni confirmlah aku sebagai staff kat SCAN ni…aku dpt confirmation letter hari ni….diaorg ckp biasanya gaji naik RM70 jadik RM1670 bila confirm….tu kira minima la….then aku pon bernazar kalo gaji aku naik RM100 jadik RM1700 maka aku akan mencukur kepalaku……maka…dengan ini…tidak lama lg….aku akan kembali botak….aku nak simpan misai dulu sbelum botak…so bermula hr ni aku simpan misai…harharhar…..

Oleh kerana hari ni aku happy giler…aku nak kongsi gambar Beauty & The Beast ni dgn korang…..the beauty is my sister…..the beast is my brother-in-law…..huar3….marah die kalo tahu nih…heheheheh

Advertisements

Read Full Post »

Sedey…..

Aku sedih gila bila baca 1 artikel ni kat internet…xtau la lame ke baru…aku lambat skit update…tp aku sedey……korang bace la…

Condoleezza Rice said :

“I am saying there are problems with Islam, as a faith, as a culture, as a vision of civilization, or actually a vision of barbarism in the world, there are problems with Islam that go very, very deep.”

Aku translete kt lingumatix :

“Saya adalah berkata terdapat masalah dengan Islam, sebagai satu kepercayaan, sebagai satu kebudayaan, sebagai satu wawasan tamadun, atau sebenarnya satu wawasan barbarisme dalam dunia, terdapat masalah dengan Islam yang jalan sangat dalam , paling.”

Apalah lahanatnya amerika ni….kurang ajar gila….nyakitkan betul….jahat hati budi la diorg ni…mmg iblis terkutuk betul la…..

P/S: Thanx to kuchai tlg sms berantai kat brader pot pet…skang aku ngan dia dh xbertegur langsung…perang saraf habis-habisan…sbenanya sbelum dia pasang lagu kuat2 dia ade marah aku…tu yg aku hangin tu…brader ni xsedar diri…skang dia buat protes kt blakang la…gelas nescafe aku dia hempas2 kat dapur…saje nak suruh aku sakit hati…pastu dia letak gelas aku kt tempat yg xlogik akal…mmg perang yg best ar….hahaha…aku tunggu dia ckp depan2 skang…supaya aku dapat serang dengan kiasan yg pedih…dh lama dh aku simpan ayat pedih ni…apepun thanx chai…aku rase dia tahu sape yg suh sms tu..haha…aku nak tau gak chai…ko tulis ape?


Read Full Post »

Apakah Petanda Ini?

Pagi ni aku set jam kul6…tp xsedar pon…bangun2 jek dh 7:07am…..kalut2 bangun terus masuk tandas….aik….pelik pagi ni xsakit sakit perut….aku pon kuar balik…masak air..buat nescafe…minum nescafe….ntah ape yg aku aku menungkan tup2 8:30am baru mandi….

Siap mandi pakai baju kalut2…terus turun lif….kuar jek lif suasana seperti dalam gambar di atas berlaku….aku terserempak dengan 4 org berbaju merah serentak….huhu anehnya…aku jek yg pakai baju biru….yg pelik xde sorang pon yg lalu pki baju kaler lain…..apakah petanda ini???

P/S: aku tetiba jek banyak keje FA…tu yg sonyap jek…..

Read Full Post »

Sila click kt gambar utk tgk lebih jelas….


Korang ingat x penjahat dalam cerita batman dulu2 tu…the penguin….hmm ni gambar dia mase baru grade…sebelum dia bertukar jadik jahat…..


Ni plak korang pernah tgk cite young n dangerous x?ingat ‘chicken’ x?ha ni gambar mase dia konvo gak…mase tu dia bengang pasal ape ntah…tgk la muka dia…bengis habis….lepas tu seingat aku ade pergaduhan kat luar dewan…

P/S: Celaka dan lahanatlah kelab fotokreatif…

Read Full Post »

Cuba Korang Bace…

Malaysia mulls ‘blogger register’

Read Full Post »

Awek ke 1024

Hari ni aku bangun kul7.40am….macam biase…cepat2 masak air, gosok gigi, mandi, minum nescafe, melabur, siap2 pakai baju…tepat 8.40am aku dh ade kat stesen….hari ni mcm pelik skit mase trn lif td xde org kecuali aku…aku berjalan ke stesen pn xterserempak dgn org2 yg nak pegi keje kecuali indon2…sampai kat stesen lrt pn xteserempak dgn org2 yg baru trn tren…peliknya…

Oleh kerana hari ni suasana agak pelik…maka awek 8.40am pn xde hari ni…sedey aku…tp sedey xlama sbb tetiba aku dpt tgk Myvi SE baru secara live…pergh lawonyer….terus aku lupakan awek 8.40am…hahaha…bermula dr detik tersebut, aku akan cari awek lain lak utk jatuh cinta…awek ke 1024…hahahaha

Read Full Post »

Awek 8:40am

Alkisahnya bermula…..

Rabu 28/03/2007
Pagi tu aku bangun lambat…kul8 baru bangun….pertama kali sepanjang keje aku bangun kul8…padahal aku dh set jam kul6…hampeh, ntah ape yg aku penatkan….so sume hal pagi tu aku ekspress kan…minum nescafe cpt2…melabur cepat2..mandi cpt2…then kul8.30 aku pki baju, kul8.35 turun lif…kul8.40 aku sampai kt stesen lrt..tetiba ms tu aku tgk perbuatan aneh seorg gadis…aku xpaham…dia trn lrt pki kasut tumit tinggi, tp kuar stesen dia tukar pki selipar jepun…aku perati lama2 then dia perasan aku duk tgk dia…pergh sekali lawo la plak awek ni…(aku jatuh cinta kali ke 1023 secara rawak terhdp mane2 gadis cun :D)…aku dh gila byg nih…cun dow…

Khamis 29/03/2007
Hari ni aku sengaja bangun lambat walaupon dh bangun kul6 pg…tp aku tdo balik…so aku bangun balik kul7.40…aku siap2 mcm biase secara ekpress then mcm biasa kul 8.40 aku smpi kt stesen lrt…tp hari ni aku xsempat tgk dia tuka kasut…sempat tgk dh pki selipar jepun jek…hehe…yg bestnye hr ni kami saling paling pandang memandang…wah dari mata turun ke hati nampaknye…heheh

Jumaat 30/03/2007
Hari ni terserempak ngan dia gak…tp xtau nape hr ni xpandang2 sgt…aku rase segan…dia pon cam segan….heheh…

Isnin 02/04/2007
Hari hepi gile sbb awek tu senyum….wahaha baru senyum dh rase bahagia….tu header blog aku aku tulis sekali demo senyum, sehari aku menengung (sekali engkau senyum, sehari aku termenung)……hmm ade can la ni…..heheh

Selasa 03/04/2007
Hari ni aku xset jam kul6…aku sengaja set jam kul7.50….siap2 mcm biase sekali tepat kul8.35 perut aku buat hal….so aku pegi keje kul9….hr ni aku xteserempak ngan awek tu…lalu aku moral down…xdpt tgk senyuman dia yg ayu (poyo)…..down gila….hari ni xde mood…aku lepaskan kat rinie…sian rinie….sori rinie….

P/S: susahnya nak cari pengganti aku_cakk……:D

Read Full Post »

Older Posts »