Feeds:
Posts
Comments

Archive for June, 2007

Assalamualaikum dan selamat pagi/tengahari/petang/malam…hari ini hari jadi abeming….aku adalah orang yang pertama ucap selamat hari jadi kat abeming iaitu aku sendiri….cepat2 sape nak jadi orang kedua dan ketiga….tempat kedua dan ketiga akan memenangi hadiah misteri daripada abeming…hahahaha…hari jadi aku, aku plak yang bagi hadiah…jahanam betul….isk isk isk….

Advertisements

Read Full Post »

FAYETTEVILLE, Amerika Syarikat (AS) 26 Jun – Bekas juara gusti dunia, Chris Benoit, 40, ditemui mati bersama isterinya, Nancy serta anak mereka, Daniel, 7, di rumahnya, di sini, semalam.

Jurucakap polis, Detektif Bo Turner berkata, daripada siasatan awal, pihaknya percaya Benoit mungkin membunuh isteri dan anaknya itu sebelum dia membunuh diri.

“Bagaimanapun kami masih meneruskan siasatan dan keputusan sebenar akan diperolehi selepas proses bedah siasat,” kata Turner kepada stesen televisyen tempatan, WAGA.

Benoit pernah menjadi juara gusti heavyweight dunia, juara Intercontinental serta menjuarai beberapa pertandingan beregu yang dianjurkan oleh World Wrestling Entertainment (WWE).

– AP

Read Full Post »

KOSONG…………….

Dulu aku belaja matrix kat kolej mara seremban…ngan semah…saad…zura…kitaorg kat sana ade mentor mentee (tak tau eja betul tak)…ni antara pensyarah ngan anak2 murid…pastu ade satu lagi…neto nete (ntah betul ke idak…dah lupa ekceli…semah tolong betulkan)…ni antara student ngan student….best gak…best sebab edisi pertama sangat menjadi program ni…aku menyamar menjadi neto perempuan…nama aku rabiatul adawiah…keh3…aku punya nete mati2 ingat aku pompuan…hampir2 bagi aku hadiah baju pompuan…ngeh3…tapi last2 kantoi…ade org terpakse cakap yang aku adalah lelaki…ekceli aku mmg lelaki…yang perkasa (tambah sket…ngeh3)…

nak dijadikan cita…aku pon dinetekan oleh seorg neto gak n of cos la aku tak tau sape….neto aku ni misteri gila….setiap kali anta surat, surat dia mesti takde ape2 kat dalam…aku pon naik pening…sape la neto aku ni…last2 baru tau…rupanya neto aku adalah mastura…musuh ketat aku…keh3….hari2 keje aku ngan dia adalah bertekak…start hari pertama mase sesi berkenalan lagi aku ngan dia duk bertekak sampai la abis matrix…huhu…hampeh sungguh…

ish ape yang aku membebel hari ni nih…cerita yang takde point atau isi2 penting…ataupon cerita yang xde plot2 cerita…ntahlah…sbenanya aku mengarut2 hari ni sebab aku teringatkan salah satu surat yang mastura bagi kat aku…tajuk dia KOSONG….surat tu dalam 3 muka surat…ayat pertama dia…”Hati aku…”….bukak muka surat kedua dan ketiga perkataan yg ade cumalah “KOSONG”…..berulang2 perkataan tu…pening aku dibuatnya…ekceli tulah satu2nya surat dia yg ade tulisan…heheh…

ish mane hala tuju cite aku nih…hmm ntah aku pon tak tahu…pening aku dibuat aku…ekceli aku pon nak cakap…..Hati Aku KOSONG…KOSONG……KOSONG……KOSONG……KOSONG…tak tau knape…apelah nak jadi ngan aku ni…hidup xde hala tuju…sedih betul…klah…penat dah membebel…nak tido jap…sekian

Read Full Post »

Loteri

Hari ni best…best gila…heheh….smenjak clash dulu…dah lama dah xdapat ‘loteri’…hari ni dalam lrt…aku dapat 3 kali ‘loteri’…huhu best…3rd one paling kemas…huhu…terubat la rindu ‘loteri’…thanks….apa itu ‘loteri’..ngeh3….

Ketiak Hangit

Lepas stesen klcc…aku berdiri sbelah chinese girl…lawo…berpakaian kemas…menawan…pembersih….sampai kat stesen ampang park…lrt break…oleh kerana inersia lebih badan dia pun terhayun ke arah aku…xkena aku…dia ni tinggi dari aku…so muka aku ni paras bahu dia…masa badan dia terhayun dan paras bahu dia menghampiri hidung aku…mak aih ketiak apek ni hangit bangat…nak termuntah aku…terngiang2 bau dia kat hidung aku sampai keluar dari stesen pon aku pening2 lagi…hampeh….kesimpulan…sebersih mane pon chinese…belum tentu diaorg mandi pagi…

LRT Gate System

Semenjak aku guna lrt…gate keluar selalu bermasalah…dan kad topup aku brape kali dah stuck sekejap….selama2 ni xde sape pon bagi solution betul…kebanyakannya tunggu sampai kad tu kuar balik..then kuar ikut pintu manual…hari ni…mamat gate guard tu bagus skit…dia bagi solution yg bagus…dan berkesan…bila kad anda stuck…anda hanya perlu bergerak ke hadapan sedikit merentasi censor…then kad anda pasti kuar…pastu jangan la lupa ambik kad…dan jangan undur balik masa amek kad…nanti pintu gate tertutup…

Read Full Post »

abe MING: amacam dh beli streamyx?heheh
l-l-l-l-l-l-l-l-l-l-l l-l-l: nanti aku pkkan strymyx tu.. baik aku guna opis punye hehehe
abe MING: awek mane kt gambor ko tu chai
abe MING: ani ke?
l-l-l-l-l-l-l-l-l-l-l l-l-l: ni adik aku aini
l-l-l-l-l-l-l-l-l-l-l l-l-l: ani balik pontian hehehe
abe MING: owh…adik ko yg aku berkenan ko xnak bagi tu yang mane?
abe MING: bkn aini kan?heheh
l-l-l-l-l-l-l-l-l-l-l l-l-l: tu no 2 hehehe ni no 5
abe MING: bila nak bagi lampu hijau kt aku ni
abe MING: aku dh berpendapatan tetap
abe MING: dh bleh jadi suami org
l-l-l-l-l-l-l-l-l-l-l l-l-l: huahuahua
abe MING: xkan reject lg kot
abe MING: keh3
l-l-l-l-l-l-l-l-l-l-l l-l-l: jap.. aku pkirkan..
abe MING: hehehe….
abe MING: yela abg kuchai…pikirkanlah dulu….
l-l-l-l-l-l-l-l-l-l-l l-l-l: keja ok.. baik budi.. ok.. sume ok.. nanti ko try ngorat.. aku bagi lampu ijau.. nanti aku bagi no die
abe MING: wahahaha…..ni sayang kt abg kuchai…hahahaha
l-l-l-l-l-l-l-l-l-l-l l-l-l: muahahhaa kena tapis nih.. kalo dapat rezeki ko.. atas usaha ko atau ketetapanNya
abe MING: ops….xpaham….xplain skit kenyataan tu….boleh?
l-l-l-l-l-l-l-l-l-l-l l-l-l: aku cuba la .. aku tanya adik aku dulu..
abe MING: ohoh….jangan ty dulu….
abe MING: ko kene siasat dulu dia single ke x…
abe MING: sbb dia cun…mustahil belum ade balak
abe MING: lagi 1…aku still takut ngan adat perpatih…heheh
l-l-l-l-l-l-l-l-l-l-l l-l-l: ntah .. byk gak kot
l-l-l-l-l-l-l-l-l-l-l l-l-l: weh…
l-l-l-l-l-l-l-l-l-l-l l-l-l: aku asal johor beb.. x da adat.. sume koboi
l-l-l-l-l-l-l-l-l-l-l l-l-l: ape barang adat pepatih hehehe
abe MING: heheheh…owh camtu…lupa lak….
abe MING: dua2 parent ko asal johor ke?
abe MING: heheh…berkenalan ngan keluarga besan ni
abe MING: keh3
l-l-l-l-l-l-l-l-l-l-l l-l-l: a ah.. pontian ngan batu pahat
l-l-l-l-l-l-l-l-l-l-l l-l-l: mak pontian bpk batu pahat.. heheh
abe MING: alhamdulillah….heheh
l-l-l-l-l-l-l-l-l-l-l l-l-l: hehehe weh.. makan.. makan…
abe MING: sila2…

Heheh…sori chai….without ur permission….keh3….

Read Full Post »

Berdosakah Diriku…

Hari ni aku rase aku ade buat salah….isk isk isk…sedey….aku masih ditangga lame….masih xleh control kepala hangin bila xcukup tido…maka hari ni aku termaki hamun membe sendri…dh mcm adik beradik slalu nk kena bagi nasihat…tp nak wat camane…kita tidak ditakdirkan bersama…heheheh

Ekceli…isk isk isk…ngan awek2 aku dulu pon camtu…keh3…tetiba terkenang…bila xcukup tido jek mesti bergaduh…gaduh…gaduh…gaduh…akhirnya putus…putus cinta la…heheh

Hari ni dicampurkan dengan kepala xbetul dan ego yg xmenentu…maka isk isk isk…adik ku tiada lg…isk isk isk….selamat tinggal dik….sesungguhnya abang menyayangimu (gimik dlm blog je ni…heheh)…..xsempat nak bagi kamus…isk isk…siot ar aku….

Sekian sahaja dariku untukmu…..

Read Full Post »