Feeds:
Posts
Comments

Archive for July, 2007

Siapa Sudi…

Salam…

Hari minggu ni aku nak gi beli barang2 kat carefour mid valley…hmm…aku perlukan seorang teman utk tolong aku dalam memilih perkakasan yang aku nak beli….so…ade sesape yg sudi?heheh….tambang n makan aku perlepas….=)

Read Full Post »

Huahuahua….tak sabar rasenye nak balik kampung…tonight bertolak dr kl ke kuantan…lepak2 rumah abg2 aku jap…besok lepas jumaat bertolak ke teganu…huahuahua…bestnya…sape nak ikut?tz jom balik kampung…heheheh…senin baru bertolak ke kl…so selasa baru aku ada kt sini wahai rakan2ku….

Hmm…aku tgh pikir2 mlm ni mcmmana utk mengelakkan kaki pow…samaada naik putra lrt pastu turun stesen pasar seni…jalan sampai pudu…uuuuu jauh…tp kt situ ramai org…so kemungkinan nak kena pow kurang….tp mlm ni ramai org ke?skang ni kan hari bekerja….uuuuuu pening…kalau turun masjid jamek, naik start lrt plak…turun stesen plaza rakyat…tp….uuu dia punya laluan ke pudu menyeramkan…mlm ni mesti xramai org….silap2 aku sorang je lalu…uuuuu….

Haha rasa cam pompuan lak…tp lelaki camane pon…kalo dah kaki pow tu 2 3 org…nak wat camne…kalo sorang pon siap ada pisau…waaa lagi bahaya…hmm susahnya…kalo aku ni tembak tak lut lainla kira…kalo aku ni sekali tumbuk org dah jatuh lain la kira…naik escalator stesen lrt kampung baru pon dah tercungap2…mampu ke nak lawan…huhuhu….semput dh…boroi…camne nak lawan….uuuuuuuuu….

Camane ni….heheh…

Read Full Post »

Aku Tersepit…

Aku pening…tersepit antara dua….huhu…..??????…..

Si gadis…..

Di sebalik kalbu
Yang semakin layu
Terbenam rasa rindu
Terkunci suara hati
Tiada siapa tahu

Dimanakah kasih
Tak seperti dulu
Kata kau sayangkan ku
Benarkah itu

Walau kehadiranku hanyalah sementara
Bukan salahmu sayang kira kau jatuh cinta
Akan ku pergi jauh takkan kembali
Salam maaf permisi
Ku undur diri

Kini ku bersara
Dengan langkah baru
Menyisih luka ini
Kekasih… sekeras aku
Terhiris kerna kamu

Ku tinggalkan cinta
Kisah yang berlalu
Kisah kenangan kita
Hanya kau tahu

Walau kehadiranmu bagaikan menghiasi
Bukan caraku sayang harap engkau mengerti
Pemergianku ini tak ku relai
Salam maaf permisi
Ku undur diri

Si jejaka…..

Mengapa kau pergi
Mengapa kau kecewakan
Mengapa kau hancuri
Mengapa kau menghinakan

Mengapa kau sakiti
Mengapa kau melukakan
Mengapa kau memberi
Mengapa kau melupakan

Mengapa kau akhiri
Mengapa kau memulakan
Dengan getaran jiwa kukemukakan
Pertanyaan

Tak ingin ku kau pergi
Tak ingin ku dikecewakan
Tak ingin cinta dinodai
Tak ingin dihancurkan

Tak ingin ku disakiti
Tak ingin ku dilukakan
Tak ingin ku kau beri
Bila kau melupakan

Tak ingin ku dikhiri
Bila kau memulakan
Dengan perasaan hampa
Kumeminta jawaban

Di kananku cinta penuh bermadu
Di kiriku racunmu
Kalimah sakti yang mana untukku
Dapat kau membuat pilihan
Agar kita dapat bersama

Kau bisa membahagiakan menceriakan
Kau bisa menggembirakan mempesonakan
Aku ingin dicintaimu dan mencintai
Aku ingin bila terjaga kau di sampingku selamanya

Semoga cinta bersemi
Semoga cintamu kan dekat padaku
Asmara kan memudar tanpa mengira waktu
Bertahta di hatimu dan di hatiku

Nah….for both of you….for gadis….its for your past…for jejaka…its totally for you…

Eels – I Need Some Sleep

I need some sleep.
I can’t go on like this.
I try counting sheep,
But there’s one I always miss.

Everyone says I’m getting down too low
Everyone says: “You just gotta let it go”
“You just gotta let it go”
I just gotta let it go

I need some sleep
time to put the old horse down
I’m in too deep
and the wheels keep spinning round

Everyone says I’m getting down too low
Everyone says: “You just gotta let it go”
“You just gotta let it go”
I just gotta let it go

You just gotta let it go
You just gotta let it go
You just gotta let it go

Just forget about each other…i know its hard…but its good for both of you….good luck…

Read Full Post »

Ngantuk…

Huuuaaarrggghhhh…..ngantuknya hr ni smalam tido lmbt duk buat laptop housemate aku…bangun pon lambat masuk kije pon lmbt….sib baik waktu kije agak flexible….fuhh mmg ssh la nk beli laptop dengan lelaki wanita darab 2 ni…memilih tahap gaban…penat aku explain…bukan paham pon…pastu sendiri pening blame org….kalo ikut hati mmg hangin…tp sib baik dia blanje pizza baru tu…heheh…maka mampulah aku bersabar…ngeh3….

Hmm rentetan dari lagu nadia – salam untuk kekasih….xtau la pesal aku gila duk layan lagu ni berkali2 dlm sehari…best wooo…..walau kehadiranmubagaikan menghiasibukan caraku sayangharap engkau mengerti…heheheh….pedihnya kalo awek aku ckp kt aku camtu…rase mcm sia2 je idup…..tapi pepatah mat saleh yg di melayukan berbunyi…kalau benar anda menyintainya, maka lepaskanlah dia pergi…ada satu lagi plak…..kalau benar anda menyintainya, anda sepatutnya memberi dia ruang untuk BAHAGIA (kalo dengan kita dia x bahagia la).

Sekian bebelan anak pak dogol (ala-ala yazid) heheh….

Read Full Post »

Bang, Tumpang Tanya…

Hi, pagi ni ekceli pagi yg indah sbb aku x sakit perut seperti slalunya…hmm…smalam tepat kol6 aku kuar opis sbb nak pegi beli tiket dekat stesen bas putra…jalan pegi stesen lrt ampang park dgn budak practical….orang turki…berbelit lidah aku speaking…heheh…

Sampai masjid jamek dalam kol6.30 pastu amek star lrt turun kat stesen pwtc…smpi jek kat situ dlm perjalanan nk turun tu, ada la sorang mamat ni….”Bang bang, tumpang tanya bang!!!”…aku buat dono jek mula2…pastu “Bang bang…” siap tarik tangan aku…alamak apehal nih…memandangkan mamat ni kecik dari aku, so aku pusing pandang dia ngan muka yg agak bengis (hehe aku rasa la)…pastu dia cakap “Bang, nak mintak tolong la bang…” (apehal la td tumpang ty skang mintak tolong)…ekceli nada n cara tu aku dah biasa…mamat ni nak pow aku ni…so aku buat tak layan n terus jalan g beli tiket….dengar la dia cakap “Bla bla bla” tp aku dh xfocus n xtau dia ckp ape…haha

Ape2 pn aku hampa bila la budaya ni nak tamat…penat ar…nak berjalan jadi tak best…or ekceli atas dahi aku ni ada cop “Pow lah saya!!!”…heheh…

Akhir cerita sempena bulan rejab (ekceli tz yg ingatkan) aku nak belajar balik basic bahasa inggeris…grammar…harap2 berjaya…sekian

Read Full Post »

Wajah Baru

Haluuuu….heheh….hari ni aku malas buat kije…duk main tuka2 template blog ni ha…best plak rase…amacam rakan2…ok x wajah baru blog aku…ekceli aku cuba2 je…maybe lepas ni akan bertukar lagi…hahaha…..

Read Full Post »

Assalamualaikum rakan-rakan sekalian…ape kabo?harap sihat sume eh….hmm baru-baru ni membe aku putus cinta….si awek ni membe aku…begitu jugak si balak….membe aku…sedeh betul…makan tak lalu….tido xlena…mandi xbasah…kentut xbunyi….heheh…ekceli today aku jumpa lagu yg agak sesuai untuk si balak ni diibaratkan dituju khas oleh aweknya….so tanpa menghormati undang2 perasaan dengan sesuka hati aku menakrifkan lagu ini ditujukan oleh si awek kepada si balak….semoga anda memahami….(kurang ajar gila aku)….aku mintak maaf lah dari kedua-dua pihak kalo nak lempang aku lempang aja….=)

Nadia – Salam Untuk Kekasih

Di sebalik kalbu
Yang semakin layu
Terbenam rasa rindu
Terkunci suara hati
Tiada siapa tahu

Dimanakah kasih
Tak seperti dulu
Kata kau sayangkan ku
Benarkah itu

Walau kehadiranku hanyalah sementara
Bukan salahmu sayang kira kau jatuh cinta
Akan ku pergi jauh takkan kembali
Salam maaf permisi
Ku undur diri

Kini ku bersara
Dengan langkah baru
Menyisih luka ini
Kekasih… sekeras aku
Terhiris kerna kamu

Ku tinggalkan cinta
Kisah yang berlalu
Kisah kenangan kita
Hanya kau tahu

Walau kehadiranmu bagaikan menghiasi
Bukan caraku sayang harap engkau mengerti
Pemergianku ini tak ku relai
Salam maaf permisi
Ku undur diri

Read Full Post »

Older Posts »