Feeds:
Posts
Comments

Archive for September, 2007

Desktop…

Dulu….aku selalu tegur kuchai….”mende ni desktop bersepah2….pemalas tol”….heheh…tp skarang….aku pon same….bila kita terlampau ingin focus nk buat sesuatu kije….maka akan terabailah yang lain2….contohnya family, kawan-kawan, aweks….dan termasuklah si desktop….

P/S: sebenarnya kami pemalas….kekeke

Advertisements

Read Full Post »

Bunga Rampai…

Aneh…pagi ni aku masuk jek dalam lrt nak dtg kije aku bau bunga rampai…pening kepala aku (aku xleh bau bunga rampai ekceli…pening)…intai sane intai sini…hmm maybe indian depan aku ni kot…aku pon napas perlahan2…ambik oksigen slow2…

Dah sampai ampang park kuar dr stesen….aik apesal ade lg bau bunga rampai…hmm maybe bau bunga rampai masih ade dalam corong lubang hidung ku…belum habis disedut…hihihi…pastu ilang bau dia….

Sampai jek kat depan citibank…aik bau balik…aku intai2 indian td mane tau kot2 dia jalan dekat2 ngan aku….sekali takde pon hmm…lepas tu terlintas dalam kepala aku…”aku nak karang kat blog ar pasal bau bunga rampai ni”…aik terus ilang bau dia…kekekeke

P/S: pemalu jugak ‘si bau bunga rampai ni’….heheh

Read Full Post »

Beginilah Nasib…

* Dendangan Allahyarham Tan Sri P. Ramlee
* Lirik Versi Abeming

Beginilah Nasib Diriku Yang Malang Oh Tuhan…
(Aku mmg seorang yg malang…huhuhu…asik salah wat decision)

Tak Boleh Bersenang Lenang, Berehat Sekejap Kerja Pun Bertandang
(Lirik yang aku ubah sikit supaya sesuai ngan aku…hari ni start projek agak susah…baru nak lepak2 layan muvi…surfing…huhu)

Kerja Berat Takut Reput Tulang…
(Hoho…dulu kije buat jalan sabak bernam, pasar borong nilai, jual sayur pasar malam…penat wooo…xlarat…balik tido bangun kije…skang kije dalam ekon)

Tidaklah Boleh Ku Kenanglah Kenang, Oh Airlah Mata Hai Jatuh Berlinang…
(Semalam org motorola call…offer JAVA Dev…1 year contract…rm2500…ntah ape yang aku pikirkan tetiba aku tolak…”i’m sorry i’m looking for permanent job”…am i stupid?YES…absolutely stupid…sesal xsudah)

Karam Di Laut Dapat Ku Renang…
(Hoho…xleh sebenanrnya…aku reti lemas jek…berenang xreti)

Karam Di Hati Nak Bayar HUTANG…
(PTPTN xjejas pon….utang ngan membe aku 2500 xstart bayar lg…utang ngan kakak aku sib baik bulan ni setel sume….hohoho pening mikir)

Read Full Post »

Emel Pagi Ini…

Bukak jek emel dapat gambar ni…hmm ceria sket pagi ku setelah berpenat lelah dengan laptop adik aku yg ntah pape ntah….tajuk emel….Mayat Yang Aneh….=)

Lawak akhbar utusan hari ini…..Klik Disini

KUALA LUMPUR 23 Sept. – Di manakah pembunuh Allahyarham Nurin Jazlin Jazimin berada sekarang?

Allahyarham atau Allahyarhamah?

P/S: Aku pon xpasti sebenarnya….

Read Full Post »

Sekadar Kenangan…..


Bermandi manda di gunung ledang…FSKSM & FKE bersama-sama…chai trip kedua ni ko xpergi ke?xjumpa aku cari nko….


Inilah barisan kita…yang ikhlas nak mandi manda….semangat abang bulat….


Bersiramlah kami…ni je tempat yang best….hmm


Zombie kampung pisang deleted scenes….keadaan huru-hara ini dipotong kerana mengandungi unsur2 ganas yang melampau….


Bob….cahaya kehijauan…cahaya keimanankah atau cahaya kePASan…kekekeke…gurau je bob…=)


Aku pun xtau diorg buat ape…


Abang botak tinggal kenangan….kini yang tinggal hanya abeming….heheh

Sejarah abang botak :

Seminggu selepas minggu orientasi muncullah kelahiran si abang botak…meninggalkan…lara…lara…lara…ditinggalkan…rajin…rajin…tamat…

Heheh ringkas gila sejarah abang botak…3 tahun tu sebenarnya…=)

Read Full Post »

Pagi ni aku dapat emel ni…”manusia bermata satu mengingatkan kita kepada?”….

Aku pun try ingat2 balik susunan tanda-tanda besar hari kiamat….mula2 matahari terbit dari barat seingat aku…lepas 2 3 peristiwa barulah kelahiran dajjal…tp aku pon xpasti ler…xyakin mana satu susunan yg betul…maka jika anda berminat nak mengetahui…tanya pak gugel…

P/S: matahari terbit dari barat pon aku tak pasti ayat kias atau ayat nyata…tanya pada yang tahu…yang tahu pulak ada banyak jenis…hmm pening jgk tu…maka ty pada yg tahu dan yg anda percaya serta yakin…=)

Read Full Post »

4 Jejaka Kacak…


4 jejaka kacak…dari kiri…hasif the great warrior…xnyempat2 nk minum air…xpose…heheh…kedua dr kiri…hoho…siapakah si tampan ini…siap control ayu…nyampah aku tgk…tiga dari kiri…alamak…kenape ngan mamat ni…menurun ke ape ni…hahaha…hairul the coolest man in the world…dan yg keempat dr kiri atau pertama dr kanan…azrin the super power dba…aku pon xpasti ape yg dia sedang buat…mungkin sedang memikirkan tentang sop utk dba baru…hoho…selamat tinggal azrin…=)

Ekceli ni majlis perpisahan utk si azrin ni…


Muka terkejut dapat ayam…lek ar bang….tak lari dah ayam tu…hoho…


Wanted….sebab menjual kain tudung tiruan…hahahaha…azhar the cute…katanya puan ashara…=)

Read Full Post »

Older Posts »