Feeds:
Posts
Comments

Archive for October, 2007

Tiang F15



Ini salah satu emel aku dapat hr ni….jangan tgk dkt kete or pompuan tu….tgk kt tiang F15….hehehe….benar atau palsu?

aku vote for palsu….
reason :
1. bukan hantu malaysia…hahahaha
2. jelas gila hantu ni…mcm lam cite jepun…kepala siap senget2…copy dr movie mane la ni…hihi

Advertisements

Read Full Post »

Chopstick Di KFC…

Selingan – Aku baru tahu rupa2nya pintu putra LRT boleh dibuka dengan memberi sedikit tolakan yang kuat…huhu…pagi td aku tertolak pintu lrt mase dia break dan pintu terbukak, oleh kerana awek yg duk kt depan pintu lrt yang terbukak tu tak cuak, so aku pon xcuak la…control macho beb..heheh

Ok, bermulalah al-kisah chopstick di KFC…aku xberapa ingat bila ia berlaku tp samaada mase konvo or mase daftar adik aku masuk UTM Skudai…mase tu KFC tgh promote Chicken Chop…hehehe…mereka2 yg terlibat adalah aku, bob, echos, mihah dan brader cashier…oleh kerana ceritanya ringkas maka aku buat dialog jela….

Selepas beratur yang agak panjang maka tiba lah turn aku….

Aku : Bang, bagi chopstick 2 set (sambil menuding jari ke arah chicken chop)
Cashier : (muka blur)
Cashier : ??
Aku : Tu, chopstick…
Cashier : Ooo ok…chopstick 2…air?
Aku : Air tu lah (sambil menuding jari ke arah chicken chop)
Aku : (kan aku dah cakap SET td…dalam ati)
Cashier : Ok 7up 2…ada nak tambah ape2?
Aku : Tu je…

Siap hidangan, aku pon bawak ke meja…sampai kat meja…

Bob : Apesal ko order chopstick?
Aku : Apesal?
Bob : Bukan chopstick tp chicken chop la….
Aku, Bob, Echos, Mihah : HAHAHAHAHAHAHAHA
Aku : Patut la muka abang tu blur2…aku order chopstick rupanya…

Sampai abis makan, kitaorg xabis2 gelak…ape daaa…

Read Full Post »

1408

Hmm…cerita hantu yang agak best…namun part yang paling aku suka adalah part apabila si heronya berjumpa dengan ayahnya yang berada di atas kerusi roda di rumah orang-orang tua dan berkata si ayahnya itu….”As you are…I was…As i am…You will be”…

Pulangnya anak kerana kasih seorang ibu…bukan kerana pengorbanan seorang bapa…bersedialah untuk keseorangan…

Ayah…sementara syawal masih ada…maafkanlah segala kesilapan anakmu ini…Selamat Hari Raya Aidilfitri Maaf Zahir Batin…

Read Full Post »

Peristiwa LRT #1 a.k.a Pagi Yang Memalukan di http://gobrong.blogspot.com

Selasa, 23 Oktober 2007 – Masa balik kije dalam daerah kul7++, tetiba si dotdotdot dengan ala2 “bidan terjun”nya telah mengajak aku menemannya makan2 dekat kedai nasi ayam kat dato keramat…mula2 aku taknak…last2 aku pegi jgk….

So, kami pun pergi ke ampang park untuk naik lrt ke dato keramat…mase menunggu lrt kami ber pot pet pot pet sehingga datanglah segerombolan kaum wanita bersembang2 di belakang kami…kemudian lrt pon sampai…aku cepat2 masuk…hmm penuh gila orang…xleh nk gerak2….

Lrt pon jalan…aku cari dotdotdot, aik mane dia ni…kenape masuk dalam sangat nanti nk kuar ssh…tak lama pastu sampai stesen damai….pintu depan aku pon terbuka…hmm xde org kuar masuk lak kt stesen damai ni…lrt jalan lagi…pastu sampai la stesen dato keramat….

Dengan penuh keyakinan di dada, aku dengan agak kuatnya bertitah “excuse me” dekat salah seorang dari segerombolan wanita sambil menolak handbag nya sampai tersenget2 dia…sekali…aik…kenape pintu xterbukak…aku blur kejap aku pandang belakang…pastu dengan tak pasal2 nya aku cakap dalam nada yang kuat “alamak salah pintu”
sambil menepuk dahi…oleh kerana terlampau malu…aku redah lautan manusia tanpa berkata excuse me untuk ke pintu belakang aku dengan kelajuan “jangan pandang belakang kiri kanan”…aku terlanggar sorang awek tu…marah dia…sy tak niat mengambil kesempatan cik kak…sy sedang sangat maluuuuu…isk isk isk….

Start keluar dari lrt sampai la ke kedai nasi ayam aku asik tergelak2 dengan dotdotdot tanpa henti2…sampai je kedai tu…kedai tutup…SUNGGUH TIDAK BERBALOI AKU MENDAPAT MALU YANG SANGAT BESAR HANYA KERANA NAK PERGI KE KEDAI YANG TAK BEROPERASI…uuuwwwaaaaaaa….

Last2 kami makan kat gelas besar…mase balik plak…naik lrt dr stesen damai…naik je lrt aku asik flashback kisah yg memalukan tadi…sampai aku tak perasaan ade awek duk sbelah aku…tetiba aku xtahan nk gelak akhirnya terkeluar mukadimah gelakan “khi…” dari mulut aku…aku cepat2 tutup mulut cover….

Sampai stesen ampang park…awek tu bangun cepat2 gi duk kerusi lain…huhu sori cik kak…sy tak gila….isk isk…oh TRAGEDI OKTOBER….

Hmm…ingat nak sambung cerita order “chopstick” kt kfc…tp penat n ngantuk la plak…heheh…

TAMAT

Read Full Post »

Ratatouille


Change is nature. The part that we can influence. And it starts when we decide.

Read Full Post »

Tadi…

Tadi…..tak macam biasa…selalunya aku bangun kul4.45…tp hr ni aku bangun kul4 kononnya nk sambung coding…maka aku sambunglah coding…tup tap tup tap…

Tadi…..tak macam biasa…aku kuar je bilik nk ke dapur…tetiba meremang bulu roma…buat muka toya masuk dapur buat air nescafe…

Tadi…..tak macam biasa…hr ni nescafe aku kurang sukatan…tp aku minum sampai habis gak…tak baik membazir…

Tadi…..tak macam biasa…takde orang main mercun…senyap sunyi je pagi ni…patutla rasa lain macam…rupanya pagi ni sunyi…

Tadi…..tak macam biasa…ai dah imsak ni…tp masjid kampung baru senyap jek…td org mengaji ke baca pape ke…sunyi…

Tadi…..tak macam biasa…aku dah menggelabah taik ayam dah ni…ish hari apekah ini…mcm xde org….dah raya ke?kataku dalam hati tanpa melihat calendar dalam pc…dan juga tanpa melihat jam calendar sebelah je pc aku (bongek)…

Tadi…..tak macam biasa…dengan membongekkan diri..ish budak2 main mercun dh balik kampung ke??tok bilal dah balik kampung ke??takde org turun sahur ke hr ni senyap sunyi??kataku dalam hati mcm budak subal (gobrong)…

Tadi…..macam biasa…”Kok Kok Kok Koooooook!!!!!”…jerit ayam jantan…tersentak aku dr lamunan…ayam2 masih ada bermakna hr ni bukan hr raya kerana mereka belum disembelih (buruk jek ayam tu berkokok)…

Tadi…..macam biasa…tok bilal azan subuh cam biase…hoho…malu sendirian…

P/S: ntah ape ntah yg aku tulis pagi ni….sebenarnya aku tertekan…kije lom siap…tp sempat lg karang blog…aaaaa tolong….help me….=(

Read Full Post »

Gath DB.NET…

Hehe tgk pada tajuk mcm gathering puak2 Database.NET…bukan…ini perjumpaan forumnis DikirBarat.NET…hehehe

Haa ni dia salah sorang Otai kita…heheh…dengar2…tak dengar kena lepuk baru taw…=)

Senyuman manis dari abang berbaju biru…jangan tergoda ya…

Masing2 kusyuk mendengar ceramah dari abe yie…ceramah dikir barat…

3 Otai yang sangat Otai…heheh

Macam familiar ngan Otai ni kan?tapi di mana ya….ekceli aku nak upload gambar Otai Besar abe yie ni…tp sume gambar dia duduk sebelah aku plak…segan la i nk letak gambar i yg kacak kt sini…hahahaha…jangan maros…kekekeke

Read Full Post »

Older Posts »