Feeds:
Posts
Comments

Archive for November, 2007

Andai Ku Tahu…

Wahh jiwangnya tajuk entri aku hari ini…heheh…ni sebenarnya tajuk drama bersiri indon tv1 jam 7.30pm…balik kije smalam aku beli pisang goreng dan dipercumakan empat ketul “Ubi Ketuk”…Alhamdulillah…sampai rumah…alahai aku xde download muvi 2 3 hari ni…nak layan apa ek sambil makan ni…

Pikir punya pikir…ah tgk tv jela…aku pon bkk tv1…bukannya aku nak bukak tv1 sgt…cuma kt bilik aku mmg dapat tv1 jek…nak tgk online aku ngah download series Journeyman lak…terpaksa tgk tv1 guna tv card…bukak2 je tv kuar tajuk “Andai Ku Tahu”…wah ada archa berlakon…cite best ni…huhu…sekali xsampai seminit start cite dia dah start sedih dah…

Sedih gila kisah anak yang kena “Kanker Otak” iaitu cancer otak dan sembunyikan hal tersebut dr ibunya…tp ibunya tahu…dan ibunya pula tidak memberitahu anaknya yang dia tahu…bertambah sedih bila anaknya hanya tinggal sebulan je lg…

Erkk apa kaitan ngan pisang goreng?heheh…ada kaitan…oleh kerana cerita yg sangat sedih…aku xlalu nak makan pisang tersebut sehingga di akhir cerita…hampeh tol…

Aku xleh tgk cite2 sedih antara anak ngan mak or antara anak ngan ayah or antara ayah ngan mak…mudah tersentuh…huhu…kalau nak dibandingkan cite Andai Ku Tahu ni dengan cite Click (Adam Sandler)…cite click lg sedey…setakat ni cite click la tersedih…huhu…mmg la tu cite lawak…tp part sedih dia mmg sedih…masa dalam wayang pon yang masa awl2 duk gelak je last2 “sok sek sok sek”…dan ada la jgk 2 3 bf si awek2 yg kuar ke tandas…cover sedey ar tuh…hahahaha…

-Tamat-

Advertisements

Read Full Post »

Do No Wat Tu Sey…

Bingung…Bosan…Serabut…Sepi…Pilu…Menyampah…Kalut…Bla Bla Bla…………………………………..

Read Full Post »

Hari khamis dapat wit upah esemen…maka td aku makan ngan tz (orang tgh) kt steak house kg. baru…hehehe…kami makan tak ingat dunia…sampai xperasan “pisau berjalan sendiri”…hehehe…

Black Russian Steak – mengandungi 3 keping daging…2 keping daging lembu dan 1 keping daging biri-biri…fuh…yg ni aku sorang makan…keh3

Black Pepper Steak – mengandungi 1 keping daging lembu yg besar…yang ni tz makan…

Stable Seafood Steak – mengandungi sekeping daging lembu…seekor udang…seekor sotong…1/2 daging lembu dan sotong aku punya….1/2 daging lembu dan udang tz punya…

Ni tz punya steak…alamak…xsempat amek gambar…dah habis…hahaha…lapar bonar kami ni…

Ni plak gue punya…samala…xnyempat2 nak makan….heheh…aik ada dua pisau…hahaha…ni kisah pisau berjalan…tunggu tz bercerita…malu aku nak cite…kekekeke

Gue terpaksa order 2 gelas apple juice…kegemaran gue….

Haa ni dia makanan tambahan kami…kami sempat ambik gambar…nyam nyam…

Gambar lebih dekat…hehe…berselera kan?kekekeke….

Kami makan tanpa henti…senaman pipi…sbb tu tajuk dia pipi kempis perut buncit…=)

Read Full Post »

Tak Ikhlas…

Argghhh…malasnya nak pegi mtdc hr ni…adoi la…minggu ni baru masuk minggu ke dua…ada lg dua minggu…smalam aku ponteng…xpegi mtdc…masuk opis naluri je…satu sbb nak amek duit dr western union kt cimb…klu kt mtdc…xtau bank kt mana…dua ingat nk jumpa abe yie kul 6 kt convention centre…xjadi…tiga mlm ada badminton…tp xde org turun…hampa je…

Kt mtdc…kena buat programming in C…urghh sungguh daku xikhlas…aku dah terbiasa dengan java…bukannya hebat java tp dah biasa…or maybe aku cam opie (dunia baru 3 episod 1)…xleh terima perubahan walaupon ia memberi kebaikan…heheh…perubahan dari java ke C dapat aku ibaratkan daripada bergaji $6000 ke gaji $600…bezanya cuma kalau tau C ko mmg hebat…

Menurut Dr. Na…lelaki mmg xleh buat kije multitasking tapi wanita boleh multitasking…aku x ingat hujah2 dia…boleh ty kt blog dia terus…heheh…or maybe aku tersalah dengar statement dia…kalau aku tersalah dengar maka hr ini aku membuat ajaran sesat lah…heheh…daripada statement tersebut aku fikir baiklah aku focus terhadap satu2 benda sahaja…fuhh…dah 7.40am…aku terpaksa mengangkat langkah ku ke mtdc dahulu dengan kadar ketidakikhlasan yang sangat tinggi…

-tamat-

Read Full Post »

Hantu Yang Berang (18SX)

Sebelum bermula cite hantu…aku nak bercerita pasal lesen dulu…sbb ada la kaitan sket2…hari ni tamatlah kelas2 memandu utk dapatkan lesen L kelas D…skang tunggu L siap…al kisahnya masa kelas td..tz/munirah/T untung dpt brader yg baik hati…mcm2 lak dia belajar…or maybe tz pickup dan cepat mahir…terus dia ajar menda lain…aku?

Hahah…aku dapat the scary makcik jah…org lain start kol 9 aku start kol10.30…xsampai 1/2 jam main pusing kete…terus dia suh drive…tz yg start kul 9 lebih pon lom abis lagi main pusing2 sebelah kete…mula2 drive menggelabah habis…biasala…nk ikut step dia…mmg garang ler tz makcik jah…dilempang2 nya tangan aku masa tgn aku bersilang…masa aku lupa angkat kaki dr clutch dia sentap nya kaki aku…huhu…mana aku x kalut…

Pastu dia penat…dia pon buat xtau…haa pastu baru aku dpt drive ngan aman…kuikuikui…dalam pada tu apa ld…bersembang2 la dgn dia…ada 1 babak…”Awk ngan baju pink tu la kan”…aku pon jawab…”Ha’ah kami dtg sekali”…makcik jah…”Ooo yeke…makcik jah ingatkan tunang kamu…dah pakcik mat cakap kamu ngan munirah takleh berenggang”…hahaha…soalan cepu mas rupanya…nak perkenan ngan anak ke makcik…hehehe…leh tahan anak makcik jah td…tp cam lom abis skolah jek…takmo…kuikuikui

Balik wat lesen…bermulalah kisah seram 18SX itu…hantu yang berang…balik petang td aku terus tido kepenatan…tido punya tido punya tido…mimpi dan mimpi dan mimpi yg berjela2…sehingga la smpi satu part…part yg aku leh ingat2 samar…biasalah…mimpi…mn nak ingat sgt…

Start2 yg aku leh ingat…aku ngan sorang mamat ni berjalan kaki ayam di atas bukit yg kering kontang berbatu batu dan sangat panas…aku xkenal pon mamat tu…aku plak…aku yg dalam mimpi tu bukan aku yg dalam dunia nyata ni…biasalah…mimpi…karut sket…tetiba org lain jd aku dalam mimpi aku…hahah…kami berlari2 anak di atas bukit tu sambil berkata…”Aduh panasnya kaki aku…aduh panasnya kaki aku…”

Sambil jalan terjongket2…aku nampak 1 lopak air…apa lg…”Weh…ada air…cepat2…rendam kaki”…tetiba dalam lopak air yg sangat kecil tu…ada sebuah bangkai kapal terbang air asia…adoi…bodoh nya mimpi ni…xlama pastu…bunyi suara awek mengilai…rupanya2 ada hantu atas bukit depan aku…”Hahahaha…ameklah air itu….” kata hantu tersebut sambil menampakkan taringnya…

(Amaran!!!…jika anda rasa tidak senang jangan baca…ini kisah dalam mimpi yg bongek sahaja)

Tiba2…aku cakap ngan membe aku…”Wah cantik jugak hantu ni…boleh ajak ber**** ni”…hantu tu dengar dan dia terus naik hangin…masa tu terus dia menampakkan rupanya yg menakutkan tu dan mengejar kami (sib baik dia tak bertukar jd makcik jah…heheh)…aku ngan membe aku pon lari lintang pukang sambil menjerit2…terjerit2 sampai aku terbangun dr tido…

Tgk jam…astaga…dalam daerah kul10.30…lm gila aku tido…aku bangun gi dapur…haha ada bubur kacang…bagus tol ada housemate separa wanita ni…kan dah ada bubur…kenyang aku…aku makan bubur sambil mengarang blog ni ha…nk tekan butang publish post dah ni…nak tekan dah ni…nak tekan dah ni…heheh…1 2 3…

Read Full Post »

Pengaruh Yazid…..=)


Your Personality is the Rarest (INFJ)


Your personality type is introspective, principled, self critical, and sensitive.

Only about 2% of all people have your personality – including 3% of all women and around 1% of all men.

You are Introverted, Intuitive, Feeling, and Judging.

Introspective = Kaji Diri
Principled = Berprinsip
Self Critical = Sendiri Kritikal
Sensitive = Sensitif
Introverted = Pendiam
Intuitive = Intuitif
Feeling = Perasaan
Judging = Menghakimkan

Transleted at http://citcat.com

P/S : Yazid, your personality is very rare but mine is RAREST….adoi….

Read Full Post »

Stupid Buntal…

Aaahhh….entah apa yang aku berangan dalam tren tadi…sampai terlajak ke stesen bukit jalil…kuat berangan tol buntal ajaib ni….

Read Full Post »

Older Posts »