Feeds:
Posts
Comments

Archive for February, 2008

Your Every’thang…

[singlepic=15,320,240,,]

Err…hmm…camne nak cakap ni ye…ni ha utk kamu2 yang suke menyoping buleh la jenguk2 kat Your Every’thang ni…rinie, aku rasa ko suke la kot dress2 kat situ…try ler jenguk2…membe aku nak menege ni ha…heheh

🙂

Advertisements

Read Full Post »

Potong Q…

Dah lama tak cerita pasal abang auw umah aku ni…heheh…takde apa pon…cuma pagi ni dia potong q aku…adoi berjanggut aku tunggu dia mandi…ni sambil2 tunggu dia mandi la ni…

😥

😥

😥

😥

YAY!

…dia dah kuar…

😛

Read Full Post »

Di Sudut Ini…

[singlepic=14,320,240,,]

Di sudut ini…aku termenung lagi…mengenang nasib diri…apa yang telah terjadi…apa yang sedang terjadi…apa yang akan terjadi…sejenak lamunan terhenti…ku pandang kanan ku pandang kiri…alamak…aku belum gosok gigi…aku belum mandi pagi…hihihi…  :mrgreen:

Read Full Post »

Malunyerrrrrr!!!!

Adoi malunya aku…entah apalah yang aku menungkan dalam lif nak naik ke rumah aku tadi…masa mula2 masuk tu sedar lagi…pastu tup terus berangan…ada 3 orang dalam lif…sorang tingkat 12…aku tingkat 14…sorang lagi brader tingkat 16…sampai tingkat 12..aku tekan butang bukak sementara org tu nak keluar…lepas org tu keluar aku tekan butang tutup…sampai tingkat 14 aku tekan butang bukak…tunggu punya tunggu takde orang keluar…aku pandang belakang…eh kenapa takde org nak turun…aku pon paling depan then tekan butang tutup…hampir2 pintu lif tertutup baru aku teringat…macam kes2 sebelumnya sambil menepuk dahi aku berkata…”Eh akulah yang nak turun tingkat 14″…brader belakang aku agaknya dah tak tahan nak gelak…langsung tak cover…dia gelakkan aku sepuas hatinya…aku turut tergelak sambil menahan malu…siot la brader tu…agak2 la nak gelak…malu gila aku…dan…percayalah…aku menulis sambil ketawa kejap2 berenti tutup muka sebab termalu sendiri…

Aku dah cam muka brader tu…dah selalu terserempak…eeeee malunya aku nak terserempak dengan dia lagi… 😳 😳 😳 😳

Read Full Post »

1. Install GCC : sudo apt-get install build-essential
2. Install Ncurses Development Libraries : sudo apt-get install libncurses5-dev
3. Install m4 : sudo apt-get install m4
4. Install SSL Libraries : sudo apt-get install libssl-dev
5. Install JDK :

  • Create Java directory in /usr/local/ : sudo mkdir java
  • Download latest JDK .bin file and place it in java directory
  • Change mod .bin file : chmod a+x jdk-6u4-linux-i586.bin
  • Install : ./jdk-6u4-linux-i586.bin
  • Follow installation instructions until finish

6. Set Java Environment :

  • Edit /etc/environment file : sudo gedit /etc/environment
  • Add JAVA_HOME -> JAVA_HOME=”/usr/local/java/jdk1.6.0_04″
  • Add Java Bin in PATH -> :/usr/local/java/jdk1.6.0_04/bin
  • Reboot Ubuntu

7. Install Qt Packages :

  • Go to System->Administration->Synaptic Package Manager
  • Search for Qt then mark all libqt3 packages and click Apply

8. Download and install unixODBC, just follow installation instructions from their website
9. Install Libgd2 Packages :

  • Go to System->Administration->Synaptic Package Manager
  • Search for libgd2 then mark libgd2-xpm & libgd2-xpm-dev package and click Apply

10. Install Erlang :

  • Download and extract Erlang file : tar -xzvf otp_src_R12B-1.tar.gz
  • Go to otp_src_R12B-1 : cd otp_src_R12B-1
  • Run the configuration script : ./configure
  • Compile : make
  • Install : sudo make install
  • After finish, open terminal and type erl, it should show something like below

scan@scan-mobile:~$ erl
Erlang (BEAM) emulator version 5.6.1 [async-threads:0] [hipe] [kernel-poll:false]

Eshell V5.6.1 (abort with ^G)
1>

What is sudo password?
-> Password for sudo in ubuntu is user’s password which you use to login.

What’s with all the packages before Erlang installation?
-> It’s Erlang Dependencies
-> Erlang need GCC, Ncurses, JCompiler, M4, ODBC and Libgd
-> SSL Libraries is optional and i use unixODBC for ODBC

So what’s with Qt packages?
-> Qt packages are unixODBC’s Dependencies

Sekadar nota untuk aku…takut aku lupa…aku mudah lupa…biasalah…manusia selalu lupa…lupa diri…lupa asal-usul…hanya kerana nila setitik…rosak susu sebelanga…pepatah ni ada dua perspektif…contoh pertama…jika terdapat seorang yang teruk perangainya dalam satu kelompok manusia…maka ia akan merosakkan yang lain…contoh kedua…jika terdapat seorang yang teruk dalam satu kelompok manusia…maka yang lain juga akan dipandang teruk…namun yang memandang tadi kadang-kadang lupa…yang dia hanya paku dulang paku serpih sahaja…dia lupa satu jari yang menuding lagi tiga patah balik dekat diri sendiri…aku yang menulis ni pon kadang2 lupa…jangan nak diajar buaya yang dah pandai berenang…kelak seperti anjing menyalakkan dinding sahaja…tapi apa nak buat…ditelan mati mak diluah mati bapak…disimpan aku yang mati…mati akal…

When you say “I Don’t Care!!!”, you don’t have to think about it, you don’t have to say about it, you don’t have to write about it. But if you did, your “Don’t Care” is not “Don’t Care” but it just your Stupid EGO.

Read Full Post »

Malu…

Isk isk isk…pagi ni pi amek test kat mbpj sebelum layak diinterview…tapi…aku gagal…aku hepi je gagal…sbb aku xde rasa nak pegi interview…panggilan tu entah berapa bulan dulu entah aku mohon…cuma malu…takleh jawab bahagian umum…dapat 43 markah je…huhuhu…antara soalan yang aku takleh jawab…berapa ramaikah ahli majlis-majlis bandaraya petaling jaya?jawapan dia 1 orang…rasanya lah…adun manakah Y.B. Dato’ Lim Choon Kin?jawapan dia damansara utama…pastu soalan kat mukasurat belakang sume aku takleh jawab…sume pasal sejarah…adoi…sejarah spm aku dapat B4 jek…tak minat…huhu…aku cuma hafal nama datuk bandar dan setiausaha mbpj jek…keh keh keh…

Aku dah update gallery dengan gambar baru…sila ke Gallery

[singlepic=13,320,240,,]

Dalam bahasa jawa orang panggil ‘ketek’, dalam bahasa melayu orang panggil ‘monyet’, dalam bahasa inggeris orang panggil ‘monkey’…mari rakan-rakan…mari mengenal monyet…ada sape2 belum pernah tgk binatang ini? :mrgreen:

Read Full Post »

TeamViewer

TeamViewer ni…macam Remote Desktop Connection dalam Windows XP la…baca sini…malas nak explain…kalau orang dah taknak terima tu…cakaplah macamana pun…macam cakap kat tunggul kayu je…

Hey Jantan,

At least google for it or read their website before you make any statement to accuse me. Research, study and learn their software first before you make any judgement. Read their software purpose before you come with any conclusion. How dare you advise her to file a report on me for privacy intrusion. You don’t even know the situation. You don’t even know how the software works. Don’t you know you will ruin my life?Why?Jealousy?Oh my god, you don’t even know me. Don’t you know I always said good things or positive things about you, about your relationship with her even I don’t know you. I always advise her not to give you a hope and don’t hurt your feeling.

But why?Can’t you at least be a MAN?Think harder before you make bad impression. Don’t pretend to be so smart because it doesn’t look smart at all. You make her cry for nothing. You make her worried for nothing. You make her hate me, and this one probably not for nothing.

Hey Girl,

You know that I like you. And you know I just try to make a surprise. But there is some problem due to our network connection. That is why there is a gap before I can show you what it is. And I already told you. I ask for forgiveness. And you forgive me. Don’t you remember?

Suspicious!!! Sampai hati kamu…kita bukan baru kenal semalam…walaupun tak cukup lama…but I think you realize that we are close friend. We shared almost everything. Why you are so suspicious???

Yeah…I am MAD…and I regret for what happen and for what I did…but I will not ask for forgiveness anymore because I already did and I’m feeling guilty enough…

Tergamak Kau…

Read Full Post »

Older Posts »