Feeds:
Posts
Comments

Archive for March, 2008

Jiwang Melayang…

Sedang aku study untuk esok…tetiba melayang-layang dengan lagu faizal tahir…

~~~~MELAYANG~~~~

Untuk dia…sampai syurga…

Ku Membenarkan Jiwaku
Tuk Mencintaimu
Ku Persembahkan Hidupku
Tuk Bersama Kamu

[Ya benar sama sekali…]

Dan Diriku Untuk Kamu
Belum Pernah Ku Merasai Begitu
[Hmm…tipu la xpernah…aku pernah je]

Semua Itu Telah Berlalu
Harapanku Palsu
Dan Mungkin Hari Yang Satu
Terus Ku Tertunggu

[Takde kaitan…]

Di Hatiku Masih Kamu
Belum Pernah Ku Ingin Terus Memburu

[Yang ini benar ya…]

Aku Lemah Tanpa Kamu
Ku Inginmu Dampingiku
Aku Fahami Aku Bukan Terbaik
Tuk Dirimu

[Isk…isk…isk…tula tu…ketara sangat beza kita…]

Sampai Syurga Ku Menunggu
Sampai Syurga Ku Cintamu
Hanya Satu
Hanya Kamu

[Aishhh orang melayu ni suka bebenor berjanji yang bukan-bukan…hehehe]

Ku Membiarkan Hatiku
Tuk Merinduimu
Ku Menghamparkan Sakitku
Tuk Tatapan Kamu

[Benar sama sekali…]

Bersamamu Harapanku
Hilang Dalam Terang Yang Membutakanku

[Harapanku…]

Dan Segala Yang Ku Ada
Ku Berikan Semua
Untuk Dirimu Saja

[Hahaha…aku takde pape nak bagi la…]

Ku Mahu Dirimu
Bahagia Tuk Selamanya
Biar Sampai Syurga
Aku Menunggu Cinta Darimu
Agar Ku Sempurna

[Aku tunggu…tunggu…tunggu…]

Namun Aku Tetap Aku
Yang Terbaik Tuk Diriku
Hanya Satu

[Tula tu…]

P/S : Sape nak lempang aku cepat angkat tangan…hehehe…

Read Full Post »

NEKAD!

Nekad Ku…
Tinggal Mu…
Demi Satu Perjuangan!!!

Read Full Post »

Kambing Hensem

Kambing

Kambing


Kambing paling hensem setakat ni…rambut belah tengah…janggut trim…pandai senyum plak tu…dah la masa aku amek gambar ni dia tengah makan buah jambu…

:mrgreen:

Read Full Post »

8 Mac 2008, lepas balik mengundi kami sekeluarga yang pergi mengundi sempat singgah ke rumah lama kami yang sudah pun berusia 23 tahun…singgah amek gambar sebagai kenangan…

[singlepic=64,320,240,,]

Inilah rumah lama kami…tempat aku dibesarkan…sayang tinggal rangka sahaja…dan sekarang dah jadi sarang penagih…

[singlepic=54,320,240,,]

Gambar bilik utama…sekarang bilik ni dah jadi port utama bagi penagih…

[singlepic=51,320,240,,]

Barang yang ditinggalkan penagih…masih baru…mungkin diaorg dengar kitaorg masuk terus cabut lari…

[singlepic=50,320,240,,]

Ni gambar ruang tamu…tinggal sampah sarap je rumah kami…sungguh tidak berhati perut mereka yang merosakkan rumah kami ini…berapa ringgit la sangat mereka dapat dengan memecahkan cermin berharga ribuan untuk mengambil frame nya untuk dijual sebagai besi buruk…berapa sen la mereka dapat ditarik semua wiring satu rumah dengan memecahkan dinding2…

[singlepic=53,320,240,,]

Sebagai kenangan kami…kemudian kami balik…malam tu kami ke masjid kristal…hehehe…ni ada sedikit gambar masjid kristal nak dikongsikan…

[singlepic=65,320,240,,]

Inilah masjid kristal pada waktu malam…gambar agak gelap sebab aku belum pandai amek gambar waktu malam…nanti nak kena belajar dengan kucai…hehehe…

[singlepic=66,320,240,,]

[singlepic=67,320,240,,]

[singlepic=68,320,240,,]

Gambar kubah2 di masjid kristal…

[singlepic=69,320,240,,]

Gambar kubah utama dari dalam…sekian sahaja untuk kali ini…

🙂

Read Full Post »

Abeming MC Lagi…

4 Mac 2008 aku sakit gigi…sakit gila baban…sampai emosi tak stabil…balik tido pon xtahan…kul2 pagi terbangun…sakit gila…

5 Mac 2008 aku g klinik gigi kat wangsamaju…doktor tu cakap…awk bukan ada masalah gigi…gigi awk ok…sy syak awk ada masalah gusi…gusi awk merah2…dia pon bagi antibiotik…STANZIL…aku mc…kat umah…mula2 makan…mulut aku terasa macam terbakar…second time dah xrasa panas…tapi start membengkak…

6 Mac 2008 aku ingat bengkak aku surut…tapi x…muka aku sangat menakutkan…pipi belah kiri bengkak…muka jadi mcm senget…bibir aku belah atas bengkak gila…xleh gerakkan…dah macam mulut itik sekali tgk…aku xtau nak buat apa…malam ni nak balik dah…nak makan ubat aku dah takut…takut makin besar…hari ni terpaksa mc lagi…

[singlepic=41,320,240,,]

P/S : Sepanjang aku kije kat cn…smalam first time aku mc…haha…hari ni kira 2nd time la…adoi la sakit……….

😥

Read Full Post »

Fuhh…weekend ni agak penat…semalam pergi kafur…cari2 meja, rak & tempat sangkut baju…balik dah petang…pastu nak pergi serdang…jumpa membe2 lama…special…pasal nije nak masak siakap…heheheh…

[singlepic=21,320,240,,]

Haa…bilikku dilanda tsunami…mcm nilah keadaan bilik aku akibat kelam kelibut nak pergi serdang dengan membe aku yg xsabor nak tgk aku pasang sume barang2 tu…akhirnya tak sempat pasang…terpaksa la tinggal camtu je…

[singlepic=22,320,240,,]

Sampai je serdang nije dah tgh masak…ni dia chef kita malam ni…dijemput khas untuk masakan siakap black metal…kekeke…

[singlepic=24,320,240,,]

Haa tu dia…posing ala2 album black metal dia…tapi xberapa nak jadi sbb dia tersenyum…jadik black metal anggun lak…leh posing untuk majalah maskulin nih…heheh…yang sebelah tu tuan rumah…tgh makan pisang…

[singlepic=29,320,240,,]

Mereka2 yang menunggu giliran untuk di goreng oleh chef su kita…haaa nampak je ganas tu…nama geleran dia SU taw…ahaks…

[singlepic=31,320,240,,]

Hohoho…baunya membuatkan aku lapar serta merta…padahal goreng kosong je…ekceli…aku lum makan lg hari tu…tu yang tgh goreng pon nampak sedap tuh…

[singlepic=32,320,240,,]

Apa nak panggil ni eh…tumis?sambal?ontahlah den…apa2 pon mmg sodap…

[singlepic=37,320,240,,]

Ni siakap black metal yang dah siap dicampurkan dengan…..dengan……sambal dia la kot…hihi…ni pakai camera anset…bateri camera habis lak…kualiti gambor kureng la sket kot…

[singlepic=35,320,240,,]

Siap dihidang…serangggggggggggggggggg!!!!!!!!

[singlepic=36,320,240,,]

Hehehe…sabo2…baca doa makan dulu…ramai sgt yang hadir malam tu sampai xmuat screen camera nak amek gambo…ni kira antara yang hadir lah kiranya…

[singlepic=40,320,240,,]

Mereka yang tersadai kekenyangan… banyak lagi gambar…boleh tgk di gallery…nak letak sume rasa cam panjang lak jadi post ni nanti…aku balik rumah sampai kampung baru dalam kul2…sampai2 je adoi…bilik macam tongkang pecah…lum boleh tidur…terpaksa la aku mengemas dulu… kemas… mengemas… susun… sapu… lap… ejas2… tadaaaaaa!!!

[singlepic=19,320,240,,]

Hehehe…ok tak?lama dah aku nak beli rak, meja & tempat sangkut baju…alhamdulillah…dapat yang murah2 je sume…meja rm39.90…rak rm16.90 1…aku amek dua…tempat sangkut baju rm27.90…ok la tu…aku bajet byk habis sebenarnya…tapi tersikit pulak…heheh

[singlepic=17,320,240,,]

Skang masuk part sedih…part cerita kerusi oren…kerusi oren dalam gambar tu…isk isk isk…mula2 mmg hepi…sbb rak, meja & tempat sangkut baju murah je…

DD : ming, taknak beli kerusi ke?
Aku : taknak la…kerusi kat rumah aku dah banyak…
DD : ala beli la kerusi oren…lawa dow…
Aku : kaler oren ni…jambunya…takmo ah…
DD : ala lawa la…bukan mahal pon..cuba ko tgk harga…rm9.90 je…jimat pe…
Aku : eh bleh tahan murah…meh aku try duduk…eh selesa gak…ah beli ar…

Aku pon amek kerusi tu…pergi kaunter…lepas bayar sume siap baru aku perasan…apesal banyak lak rasanya duit aku habis…check resit…hah…kerusi oren harga dia rm39.90…waaaaaa….cepat2 aku gi check balik harga kerusi tadi…belek harga dia betul2 rupa2nya kami xnampak angka 3…hohoho…apalah nasib…punyalah aku nak berjimat…sekali terbeli kerusi rm39.90…rasa cam nak nangis…mahal woooo untuk sebuah kerusi…sampai hari ni aku xleh terima hakikat pasal kerusi tu…isk isk isk…

Akhir kata…nak jumpa berkumpul dengan geng2 lama xsemestinya nak kena jumpa kat kedai makan pastu makan besar…tak semestinya nak kena ada event besar bagai…masak2 sendri pon ok wat…

:mrgreen:

Read Full Post »