Feeds:
Posts
Comments

Archive for September, 2008

Balas Balik…

Kelmarin…rasa nak berbuka kat aliff tomyam kg.baru…tapi xdapat parking walopon meja masih ada kosong…oleh kerana teringin sgt nak makan tomyam sedap…kami decide gi mkn kat vicchuda seksyen 7 shah alam…sanggup lalu npe…sesampai sana solat dulu kat petronas…supaya xdela terkejar2 nak maghrib time mkn nanti…plan baik punya nak mkn puas2…sesampai kat kedai mcm biasalah order peberet, nasi goreng ikan masin & tomyam sotong…xdelah lama sgt tunggu nasi goreng pon sampai…first impression “hah dia goreng nasi panas2…mcm xsedap je…lembik semacam”…pastu trylah mkn…pergh…xleh mkn langsung…kalo xsedap boleh lg telan sket2…tp ni xleh nak mkn langsung…xtau rasa apa…adeh…kechiwa…tergamaknya tukang masak tu buat ala kadar je sedangkan restoran dia ada nama…xsemengah ler…oleh kerana dek kechiwa…aku pon terus balik…tanpa makan…niat balik nanti nak masak megi…sesampai jek rumah baru je bukak pintu “hoi pakcik…ko xtau ke telur ayam ko dah expired?”…hah?aku belum pon bkk kasut…dah dapat berita kechiwa lagi…terus xjadi masak megi…hampa…tido…………tak makan………..sahur pon xmakan…..kechiwa punya pasal…..

Semalam…dapat idea nak gi mkn kat restoran kat damansara damai…hoho…kul5 balik keje terus berkejar ke sana…oleh kerana kat situ mmg sedap masakan dia kami dtg awl kot xdapat tempat…memandangkan perut sgt kosong, kami order siakap 3 rasa, telur dardar, kailan ikan masin, tomyam sotong & nasi 3 pinggan…heheh…balas dendam kelmarin xmkn…3 pinggan order…tp apa yg best, kami order 3 pinggan dia bagi 1 periuk nasi…haha rasanya salah meja…tp balun jelah…balas dendam punya pasal 3 pinggan aku sorang…nasi tinggal sepinggan lg dlm periuk tp dah xlarat nak telan…puas hati…mkn kt situ sgt puas hati…

Nasihat aku xsemestinya restoran yg ada nama ni sedap2…setakat bulan pose ni…ada la 2 3 restoran konon ‘tersohor’ kami g berbuka…tp masakan hampeh…buffet mahal tp hampas tebu dibawah wakaf…kueng kueng kueng…

Sekian…

Read Full Post »

Vain Conversation

Tak tau macamana nak mulakan…tak tau macamana nak ceritakan…tak tau macamana nak kisahkan…sebab takkan ada cara yang betul untuk disampaikan…kalau disampaikan…sudah tahu apakah kesudahan…tiada guna dibicarakan…sia-sia dibincangkan…ya…semuanya sia-sia…semuanya sia-sia…semuanya sia-sia…sia-sia…tak ada makna…semuanya sama sahaja…semuanya tak akan ada makna…

Aku yang tertekan…

Read Full Post »

Middle Stage – Engaged

Alhamdulillah…selesai…now engaged…dah lama xupdate/melawat blog…busy ngan preparation…heheh…

Sekian.

Read Full Post »