Feeds:
Posts
Comments

Archive for December, 2008

Selamat Tinggal Ayah…

Pada 18 Disember 2008 bersamaan 21 Zulhijjah 1429 jam 9.00 malam, Allahyarham Shaikh Abdul Rahim Ibnu Maimunah telah meninggalkan dunia untuk selamanya pada usia 71 tahun. Isteri pertama beliau juga meninggal dunia pada tahun yang sama iaitu pada 01 Oktober 2008 bersamaan 01 Syawal 1429. Mereka meninggalkan 9 orang anak. Allahyarham Shaikh Abdul Rahim juga meninggalkan seorang isteri kedua bersama dengan 8 orang anak. Semoga roh mereka dicucuri rahmat.

Al-Fatihah

Advertisements

Read Full Post »

Pada suatu hari…aku mengidam burger…aku pon ke gerai burger yg selalu aku beli…sesampai di sana…

Penjual : Ye bang, nak apa…
Abeming : Bagi burger ayam 1, daging special 1…
Penjual : Maaf bang, sekarang ni waktu rehat…
Abeming : Ooo ok (sambil ternganga sedikit)

Zaman dah berubah…dunia dah maju…orang jual burger zaman sekarang ada time rehat dia…respect…betul2 maju…tapi x usahlah tanya nak apa kalo dah waktu rehat…cakap jela awl2…takkan aku nak mintak penampar kat kedai burger plak…aiyyyooo…

Read Full Post »

Sutun Penipu…

Kisah sutun (tuan rumah) penipu…

Abeming : So duit tenet masuk dalam sewa RM330 tu skali ke?
Sutun : A’a duit tenet dah sekali dengan utilities…

3 bulan kemudian…

Sutun : Eh mana duit tenet?
Abeming : Duit tenet apa?
Sutun : Duit tenet lah…
Abeming : Deposit ke?
Sutun : Taklah…sewa bulan2 lah…
Abeming : Eh kan ko cakap sekali dgn utilities…
Sutun : Taklah…bayar bulan2 lah…bahagi dua…
Abeming : Oyeke…so da bape bulan sume?
Sutun : 4 bulan sume skali…
Abeming : Ooo ok…aku bayar hujung bulan ni lah sume skali…

Hujung bulan sebelas pon tiba…line tenet sangat slow…tgk IP 115.x.x.x…slownyer…aku pon restart router…sekali terus xdapat line…

Masuk hari kedua tenet lum ada gak…aku biar dulu…kot2 esok ada…

Masuk hari ke 3…tenet lum ada jugak…

Abeming : Tenet kena potong ke?
Sutun : Taklah…elok je…
Abeming : Hah???boleh guna?
Sutun : (sambil memandang router…tgk LED internet kaler merah) Line tak ok kot…

Sampai opis aku sms sutun…

SMS Abeming : “Tenet tu dah masuk hari ketiga xde line…cuba ko call 100 apa cite”

Dia x reply…aku balik kije malam tu…tgk plug router off terus…aku sms sutun lg…

SMS Abeming : Ko dah call 100 belum?plug router off terus kenapa?
SMS Sutun : Aku x baya lagi…
SMS Abeming : So maknanya kena potong la?

Dia x reply…bila dia balik rumah terus duk dalam bilik je…pelik…selalu sepanjang masa duk depan tv…

Masuk hari ke 4…

Abeming : Tenet ni ape cite?kena potong sbb x baya ke apa?ko dah call 100 ke?
Sutun : Tak…mak aku potong…dia xbagi pakai tenet…dia cakap pandai2 ko je pakai tenet…
Abeming : %&*#@WTF*&^% (dalam hati)
Abeming : Ko lagi tua dari aku…ko duduk rumah bujang bkn duduk dgn mak ko…mak ko xkasi ko pakai tenet? (dalam hati)

Hari ke 5…

Abeming : Ni notis sebulan aku pindah…
Sutun : So ko kuar bape hb?
Abeming : 1/1/2009
Sutun : Ok

Hari ke 6…

Abeming : Bak bil tenet nak tgk…
Sutun : Hah?nak buat apa? (muka cuak)
Abeming : Nak tgk tarikh mula pakai tenet…
Sutun : Apesal?
Abeming : Aku lupa tarikh start pakai…
Sutun : 3 bulan…
Abeming : Hehehehehe terus jadi 3 bulan ye bukan 4 bulan ye? (dalam hati)
Abeming : Ooo ok…

Begitulah kisahnya penipu…sepanjang masa akan cakap bohong…ingat…sutun pon kuat menipu…

Read Full Post »