Feeds:
Posts
Comments

Archive for January, 2009

Seram???

Aku dah pindah rumah baru…mula2 aku pindah masuk rumah ni…aku terpaksa tido kat ruang tamu…sebab bilik yg aku nak masuk tu belum kosong…budak yg nak kuar tu belum kuarkan barang dia…sebagai mukaddimah cerita n nak dijadikan cerita…budak tu dah berbulan tak balik tido kat bilik tu…tapi…ia tidaklah menimbulkan tanda tanya dari aku…

Selepas budak tu keluarkan barang2 dia…aku pun pindah masuklah bilik baru aku…happy…dah dapat bilik…first nite tido bilik tu…ada sikit rasa xselesa…xsama dgn first nite tido kat rumah kg.baru dulu…n tak sama ngan first nite tido kat blok sebelah dulu…bilik2 yg dulu langsung x terlintas rasa x selesa…

Malam ke 2 3 4 5 dan seterusnya…tido asyik terbangun…kejap2 terbangun…bila terbangun…rasa pandangn berbalam2…mcm ada bayang…tapi kejap jelah…normallah…mula2 celik mata…begitulah tiap2 malam hinggalah malam ini…

Aduh…potong stim betullah…nak membuang jap…jap lg sambung…
…..
…..
…..
Huhu…xbest betullah membuang dalam seram ni…huhu…okeh sambung cerita…

Malam ni…aku tido lewat sikit…dalam kul 2.30pg…aku malas nak shutdown laptop so aku lipat je laptop tu sket…pastu aku tutup lampu…bilik terang sikit dengan cahaya dari skrin laptop…then aku pon baring atas katil…aku pon atur posisi nak tidolah ni…dah siap posisi tido…tiba2 aku notis ada bayang2 pergerakan aku kat dinding masih bergerak n berhenti lambat sikit…

Aku tgk bayang tu lama2…”Hmm macam tangan aku”…aku pon gerak2kan tangan aku…tapi bayang tu xbergerak…lepas aku berhenti gerakkan tangan…tetiba bayang2 tu bergerak sekejap then berhenti…aish aku x puas hati…aku gerakkan kaki gerakkan tangan…bayang tu xgerak…tapi bila aku berhenti…dia gerak…

Aduh…bayang aku yg mana plak ni…aku pon bangunkan badan aku…bayang tu gerak ke belakang…aku toleh..cuma ada bayang2 kepala aku…”Ooooo bayang2 kepala aku rupanya”…aku pon baring balik…dah siap posisi tido…bayang2 tadi gerak lagi…

Kali ni aku betul2 xpuas hati….aku bangun berdiri cepat2…WARGGHHHHHHHHHHH!!!!ada satu bayang2 ikut pergerakan bayang aku…aku berdiri dia berdiri…bayang2 tu bersembunyi belakang aku…bayang tinggal satu….TAPIIIIIIIIIIIIII!!!!!!!!!!bayang2 kepala aku ada dua….WARGGGHHHHHHH!!!!pastu pelan2 bayang2 kepala tu bersatu dgn bayang2 kepala aku…ARGGGHHHH!!!!!

Solution please solution please!!!!!!!!!!!

TING!!!!!!! aku dapat satu idea macamana nak hapuskan dia…

TAP!!! aku bukak suis lampu…hahahaha…bayang2 tadi hilang terus…padan muka…nak mengusik aku sangat….huhu…

Yeah bayang2 sudah hilang…tapi…aku yakin…bermula malam ni n 2 3 malam berikutnya aku akan tido dgn lampu bernyala…n maybe aku fobia dgn bayang2…huhuhu…n malam ni…xsure dapat tido tak…mata dah terang benderang…xde rasa mengantuk sekelumit pon…huhu…

Kepada en.bayang2…silalah berambus dari bilik ni kerana sy yg bayar sewa bilik ni…bilik ni bilik sy…sila berambus ye…

Selamat Malam…

Read Full Post »

Entahlah…

Dari Tadi Aku Bukak Blog,
Hendak Mengarang Cerita ‘Entahlah’,
Sudah Sepagi Mengadap Laptop,
Satu Perenggan Tak Sudah Sudah.

Dulu Kat Sini Tempat Meluah,
Sekarang Cuma Boleh Dipendam,
Kepala Pening Macam Nak Pecah,
Pandang Ke Depan Terasa Kelam.

Apa Nak Jadi Dengan Abeming,
Kerja Dah Malas Hati Dah Bosan,
Lebih Baik Menjadi Kambing,
Tapi Nanti Takutkan Hujan.

Sendu Terbuku Sakit Tertanam,
Hanya Di Hati Menjadi Coretan,
Ingin Membuku Sebuah Gurindam,
Tapi Bebelan Jadi Santapan.

Rasa Nak Cakap Tapi Tak Nak Cakap,
Karang Aku Cakap Rasa Tak Senang,
Tak Payah La Cakap,
Nanti Tak Tenang.

Read Full Post »